συνεντευξη

Εβελίνα Παπούλια: Ο Μύρος και η Δάφνη κάνουν μια νέα αρχή

Ο έρωτας των ηρώων του Μπρούσκο περνά συνεχώς διακυμάνσεις με έντονο το κωμικό στοιχείο. Εβελίνα Παπούλια και Νίκος Πολυδερόπουλος μιλούν για τη σχέση τους μπροστά και πίσω από τις κάμερες και αποκαλύπτουν τα επόμενα σχέδιά τους μετά το τέλος της καθημερινής ελληνοκυπριακής σειράς του ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας πως έχουν και οι δύο δεχθεί πρόταση για τη νέα σειρά Τατουάζ.

Του Αλέξη Μίχα

Εβελίνα Παπούλια

Από την πρώτη κιόλας σεζόν ενώ το Μπρούσκο είναι κατά βάση δραματική σειρά, εσύ υποδύεσαι μια ηρωίδα που έχει και πιο κωμικά στοιχεία, τη Δάφνη. Αυτό πώς σου φάνηκε;

Μου άρεσε πάρα πολύ. Πολλές φορές στη μετάβαση από μια κωμική σε μια δραματική σκηνή, η ένταση της δραματικότητας είναι πολύ πιο έντονη. Οπότε δημιουργείται ισορροπία. Οπως και στη ζωή υπάρχουν και οι χαρούμενες και οι δυσάρεστες στιγμές.

Δάφνη και Μύρος. Σχετικά νέο ζευγάρι στο Μπρούσκο, το οποίο αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Πράγματι αγαπήθηκαν. Είναι δύο χαρακτήρες αγνοί στην ψυχή με θετικές προθέσεις σε ό,τι κάνουν και με πολύ χιούμορ.

Πριν από λίγες μέρες κάνατε γυρίσματα στο Μοναστηράκι. Πώς ήταν το κλίμα;

Ο κόσμος ήταν πολύ δοτικός σε σημείο που δυσκολευόμασταν να κάνουμε τις σκηνές. Η πιο αστεία στιγμή ήταν όταν φωνάζει η Δάφνη στον Μύρο «Με παρενοχλεί» και έγινε μεγάλη πλάκα.

Πώς θα δούμε να εξελίσσεται η σχέση του Μύρου με την Δάφνη;

Ο Μύρος θα τη διεκδικήσει επίμονα. Η Δάφνη, έχοντας κάνει τα ξεκαθαρίσματά της, θα δούμε πώς θα αντιδράσει...

Η συνεργασία σου με τον Νίκο Πολυδερόπουλο πώς είναι;

Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Χαίρεται που συμμετέχει σ’ αυτήν τη δουλειά, το δείχνει και αυτό τον κάνει έναν ευχάριστο συνεργάτη. Εχει όλες τις δυνατότητες να προχωρήσει στον χώρο.

Ταίριαξε η τηλεοπτική σας χημεία;

Γνωριζόμασταν αρκετά νωρίτερα οπότε ήταν και πιο εύκολη η συνεργασία.

Αμηχανία στις ερωτικές σκηνές υπήρξε;

Εγώ όταν παίζω με πολύ μικρότερούς μου δεν είναι και το καλύτερό μου (γέλια), μου φαίνεται κάπως περίεργο. Όμως, εντάξει, είχε την πλάκα του και όλα πήγαν μια χαρά.

Εσύ ως Εβελίνα θέλεις να έχει happy end η σχέση;

Ναι, και θα σου εξηγήσω το γιατί. Το παρελθόν του κάθε ανθρώπου τον πάει στο μέλλον με κομβικό σημείο το πώς διαχειρίζεται το παρόν του. Η αγάπη είναι αυτή που εξισορροπεί τα πάντα. Οπότε από τη μια η Δάφνη μπορεί να έχει ένα βαρύ παρελθόν και να είναι δύσκολο στον οποιοδήποτε άντρα να το δεχθεί εύκολα, ωστόσο όταν υπάρχει αγάπη ξεπερνιούνται όλα.

Ερχομαι στα νέα σου τηλεοπτικά σχέδια. Θα είσαι στην καινούργια σειρά που ετοιμάζουν ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου, το Τατουάζ;

Μου έχει γίνει η πρόταση αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι απόλυτα επίσημο. Υπάρχει βέβαια μεταξύ μας η σχέση η οποία υπάρχει. Οπότε ναι, έχω αποδεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

Με τα talent shows, για τα οποία ακούγεται το όνομά σου, τί συνέβη; Αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως θα είσαι διευθύντρια της σχολής στο Star Academy του Epsilon, στην πορεία αυτό άλλαξε και τώρα φέρεσαι να έχεις συμφωνήσει για την κριτική επιτροπή στο So You Think You Can Dance του ΑΝΤ1.

Από το Epsilon ναι, υπήρξε η πρόταση κυρίως από την Αννα τη Βίσση που είμαστε χρόνια φίλες αλλά ήταν πολύ δύσκολοι οι χρόνοι. Εχω τη σειρά και το θέατρο και έπρεπε όλο αυτό να γίνει παράλληλα. Δεν μπορούσα να διευθύνω και τη σχολή οπότε δεν ήταν εφικτό να συνεργαστούμε. Οσον αφορά στο So You Think You Can Dance μου έχει γίνει η πρόταση, δεν είναι ακόμη κάτι κλεισμένο, ωστόσο μου είναι πιο εύκολο λόγω των χρόνων γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραστάσεις στο θέατρο.

Ποια είναι σήμερα η σχέση σου με τον χορό;

Κυρίως στο θεατρικό κομμάτι, στο μιούζικαλ. Ημουν χορεύτρια σε όλη μου τη ζωή, δίδασκα μέχρι πολύ πρόσφατα αλλά ήταν τόσο βαρύ το επαγγελματικό πρόγραμμα που τα τελευταία τρία χρόνια σταμάτησα να διδάσκω. Αγαπημένο κομμάτι της ζωής μου ο χορός το οποίο διατηρώ με όποιον τρόπο μπορώ.

Τι σημαίνει ο χορός για σένα;

Δεν είναι μόνο τεχνική. Είναι έκφραση συναισθημάτων μέσω του σώματος χωρίς ομιλία.

Φέτος πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Επικίνδυνες σχέσεις». Εχεις κάνει επικίνδυνες σχέσεις;

Οχι. Οταν βλέπω επικινδυνότητα, αποχωρώ. Δεν μπαίνω σε διαδικασία να φθαρώ. Δεν μου αρέσει να ταλαιπωρούμαι.

Γυρίζω τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω στους Δύο Ξένους. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η υψηλή τηλεθέαση της σειράς ακόμη και στην πολλοστή της επανάληψη;

Ηταν εκπληκτική σειρά με εκπληκτικό σενάριο, ηθοποιούς οι οποίοι είχαν δέσει μεταξύ τους στους ρόλους και χιούμορ που έμεινε αναλλοίωτο στον χρόνο.

Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μια φήμη πως ο τρίτος κύκλος των Δύο Ξένων δεν έγινε ποτέ γιατί εσύ και ο Νίκος Σεργιανόπουλος ζητήσατε για να συνεχίσετε διπλά λεφτά. Ισχύει;

Οχι, σε καμία περίπτωση. Εγώ συγκεκριμένα δεν ήμουν υψηλόμισθη και επίσης ήμουν πρωτοεμφανιζόμενη. Κακές συγκυρίες και κακή συνεννόηση σε κάποια πράγματα δεν επέτρεψαν τη συνέχιση της σειράς. Κάποιοι έλεγαν ότι θα πάει μισή ακόμη σεζόν άλλοι θα πάει ολόκληρη. Υπήρξε ασυνεννοησία.

Αποφεύγεις τη δημοσιότητα στην προσωπική σου ζωή. Θεωρείς ότι φθείρεται ένας καλλιτέχνης όταν πέφτουν τα φώτα στα προσωπικά του;

Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Εγώ δεν στήριξα ποτέ τα επαγγελματικά μου βήματα σε συνάρτηση με την προσωπική μου ζωή.

Η κόρη σου, η Αφροδίτη, έχει μπει στην εφηβεία. Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Οσο το παιδί μεγαλώνει, το τελευταίο που θέλει είναι να είναι με τους γονείς του (γέλια). Οπότε ο κοινός μας χρόνος περιορίζεται στο σπίτι και σ’ αυτά που μοιραζόμαστε.

Ένας ακόμη γάμος είναι στα σχέδιά σου;

Οχι. Στην παρούσα φάση δεν είναι μέσα στα πράγματα που σκέφτομαι. Δεν είναι ο γάμος αυτό που ολοκληρώνει μια σχέση. Αντιθέτως. Πολλές φορές ο γάμος επαναπαύει μια σχέση και δεν την κάνει καλύτερη.

Στενοχωριέσαι που τελειώνει το Μπρούσκο;

Πρόκειται για μία σειρά που έχει αντοχή στον χρόνο, όμως τα πράγματα πρέπει να ολοκληρώνονται στο peak και όχι στη φθορά τους.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Εβελίνα Παπούλια συνεργάζεται με τον Γιώργο Κιμούλη στις Επικίνδυνες Σχέσεις στο θέατρο Αλμα. «Εκπληκτική συνεργασία. Ευτυχής συγκυρία η συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, τον θεωρώ έναν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς στην Ελλάδα. Ιδιοφυής άνθρωπος σε πολλά κομμάτια της τέχνης. Το μόνο που μπορείς να κάνει όταν συνεργάζεσαι μαζί του είναι να μαθαίνεις».

Νίκος Πολυδερόπουλος

Εγινες πολύ αγαπητός μέσα από τον ρόλο του Μύρου. Πώς ήρθε η πρόταση;

Για άλλα πήγαινα, άλλα προέκυψαν. Είχα πάει για ένα κάστινγκ στα Δίδυμα Φεγγάρια. Εκείνη την περίοδο δούλευα σε ένα νυχτερινό μαγαζί. Είχα ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες στο Instagram που έκανα ιππασία. Μου έστειλε ένα μήνυμα ο Ανδρέας Γεωργίου και με ρώτησε «κάνεις ιππασία;», του απάντησα «ναι». Και τότε μου λέει υπάρχει ένας ρόλος Κρητικού στο Μπρούσκο που κάνει ιππασία. Εμαθα κρητικά μέσα σε πέντε μέρες και ξεκίνησα γυρίσματα.

Το «πονείς πονώ» πώς προέκυψε;

Μιλούσα με τη Βάνα Δημητρίου στο τηλέφωνο. Μου λέει «θα σε κλείσω τώρα γιατί έχω πονοκέφαλο». Τη ρώτησα «πονείς;», της είπα μια μαντινάδα και έτσι βγήκε η ατάκα. Ο ρόλος αρχικά ήταν για 15 επεισόδια και έτσι φθάσαμε μέχρι σήμερα. Το καλοκαίρι έμεινα 15 μέρες στα Σφακιά και έκανα ταχύρυθμα κρητικά.

Εχει γίνει σλόγκαν.

Ναι, κατέβηκα στην Κρήτη την Πρωτοχρονιά και έγινε χαμός. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τον ρόλο του Μύρου.

Ο Μύρος διεκδικεί δυναμικά τη Δάφνη αφού προηγουμένως την είχε απορρίψει λόγω του παρελθόντος της. Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μεταξύ τους;

Στην Αθήνα πέφτει πολύ κυνηγητό, παρακολούθηση και κωμικές καταστάσεις. Ο Μύρος θα τα καταφέρει. Θα επιστρέψουν μαζί στην Κρήτη και θα κάνουν μια νέα αρχή...

Ταίριαξε η χημεία σου με την Εβελίνα στα γυρίσματα;

Την Εβελίνα την ξέρω χρόνια, από το θέατρο. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που δουλεύουμε μαζί. Οταν έχεις μια τόσο έμπειρη ηθοποιό σου δίπλα σου, νιώθεις ασφάλεια. Και φυσικά μου έδωσε μεγάλη βοήθεια.

Αμηχανία στις ερωτικές σκηνές υπήρξε;

Οχι γιατί είναι πολύ αστείες. Δεν κρατιόμαστε απ’ τα γέλια.

Σαν Νίκος πώς θέλεις να τελειώσει η σχέση του Μύρου με τη Δάφνη;

Είναι δύο απρόβλεπτοι χαρακτήρες και είναι απρόβλεπτη και η Βάνα Δημητρίου. Θέλω όμως να τελειώσουν μαζί και να έρθει και ένα παιδί. Το μικρό Τζουτζουράκι.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Εγώ έχω τελειώσει υδραυλικός, καμία σχέση με τον χώρο. Δούλευα σε μια εταιρεία μεταξύ Πάτρας και Αθήνας. Στην Αθήνα ένας φίλος μου μου πρότεινε να κάνω κάποιες μικρές εμφανίσεις σε κάποια σίριαλ. Ξεκίνησα από τη Λόλα του ΑΝΤ1. Εκεί μου μπήκε το μικρόβιο. Στη συνέχεια γράφτηκα στο Θέατρο Αλλαγών του Θοδωρή Αθερίδη για σπουδές. Στη συνέχεια πήρα μέρος στην επιθεώρηση Ζείτε Παίδες Ελλήνων του Αλέξανδρου Ρήγα και μετά ήρθε το Αμάρτημα της μητρός μου.

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα να καταφέρνεις να ζεις και να βγάζεις χρήματα από αυτήν τη δουλειά;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Κάνοντας μόνο αυτήν τη δουλειά ένας άνθρωπος που ξεκινάει τώρα δεν είναι δυνατόν να μπορεί να επιβιώσει. Οταν αγαπάς όμως αυτό που κάνεις είναι ευτυχία. Και κάπως έτσι βρίσκεις τη δύναμη και πορεύεσαι. Αυτός ήταν και ο λόγος που εγώ ζω τώρα στην Κύπρο. Υπάρχουν παραγωγές από το παρελθόν που δεν έχω πληρωθεί. Αλλά αγαπώ πολύ την ηθοποιία...

Μετά το Αμάρτημα υπήρξαν, φαντάζομαι, πολύ δύσκολες στιγμές οικονομικά....

Οταν τελείωσα τη σειρά είχα ανοίξει ένα κοκτέιλ μπαρ στο οποίο επένδυσα όλες τις οικονομίες μου. Το πούλησα λοιπόν και δούλευα σε άλλα μαγαζιά. Επτά ημέρες την εβδομάδα για να ξεχρεώσω. Δεν δανείστηκα ούτε ευρώ. Ευτυχώς τα κατάφερα.

Μια καλή εξωτερική εμφάνιση όπως αυτή που διαθέτεις εσύ είναι από μόνη της διαβατήριο για τον χώρο του θεάματος ή χρειάζονται και άλλα προσόντα;

Η εμφάνιση είναι η πρώτη εντύπωση. Σαφώς δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται ταλέντο, αγάπη γι’ αυτό που κάνεις και ασταμάτητες προσπάθειες.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Πώς θα ήθελα θα σου απαντήσω. Επαγγελματικά σταθεροποιημένο και εξελιγμένο και να είμαι καλά στην υγεία μου.

Ακούγεται ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον Κούλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου και σε νέα σειρά. Ισχύει;

Ναι, είναι αλήθεια και τους ευχαριστώ πολύ. Μου πρότειναν έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήρωα στη νέα καθημερινή σειρά που ετοιμάζουν, το Τατουάζ. Χωρίς να είμαι σε θέση να πω πολλές λεπτομέρειες, θα υποδυθώ έναν Αγγλο μιας και η σειρά θα διαδραματίζεται μεταξύ Αίγινας και Αγγλίας. 

Στενοχωριέσαι που τελειώνει το Μπρούσκο;

Ολα τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν και έπειτα έρχονται άλλα πιο ωραία με τη σειρά τους. Θα το χαρώ μέχρι το τέλος. Τον αγαπώ πολύ τον ρόλο του Μύρου.

Η ζωή στην Κύπρο πώς είναι;

Ηρεμη, χαλαρή αλλά και με πολλή δουλειά. Οι ρυθμοί εδώ είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με την Αθήνα. Οταν έχω ελεύθερο χρόνο επιλέγω να κάνω ιππασία, ορειβασία και αφού υποδύομαι τον Κρητικό, έχω ξεκινήσει να κάνω και μαθήματα λύρας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ


Η συνέντευξη της Εβελίνας Παπούλια στο περιοδικό ΕΘΝΟΣ εμφανίζεται αρχικά εδώ.

Επικοινωνείστε Μαζί Μας!


Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!Evelina Papoulia Official Site