Επικινδυνες
Σχεσεις

Επικίνδυνες Σχέσεις


Το έργο του Λακλό στο Θέατρο Άλμα

ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι Επικίνδυνες Σχέσεις του Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό είναι ένα επιστολικό μυθιστόρημα και δημοσιεύθηκε το 1782. Το επιστολικό μυθιστόρημα κατέχει εξέχουσα θέση στη λογοτεχνική παραγωγή του 18ου αιώνα και είναι ο προάγγελος της ανάπτυξης που θα γνωρίσει η αυτοβιογραφία και το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα. Είναι η ανταλλαγή επιστολών, αρχικά ανάμεσα σε εραστές και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξωστρέφεια την κοινωνικότητα και τον αυθορμητισμό του Διαφωτισμού. Η αλληλογραφία , προσφέρεται για την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων. Το μυθιστόρημα Επικίνδυνες Σχέσεις αποτελείται από τέσσερα μέρη και έχει υπότιτλο «Επιστολές που συλλέγονται από μία κοινωνία και δημοσιεύονται για την διδασκαλία κάποιων άλλων κοινωνιών.»

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Δύο πρώην εραστές, η μαρκησία Μερτέιγ και ο υποκόμης Βαλμόν, για να διασκεδάσουν τη βαρετή ζωή τους, ξεκινούν ένα επικίνδυνο και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ερωτικό παιχνίδι με στόχο τη χειραγώγηση και την αποπλάνηση των ανθρώπων. Η Μερτέιγ προκαλεί τον Βαλμόν να αποπλανήσει ένα πολύ νεαρό κορίτσι, ενώ αυτός παράλληλα ασχολείται με την κατάκτηση μίας παντρεμένης κυρίας. Στο τέλος τα επιλεγμένα ανθρώπινα πιόνια τους δυστυχώς ανταποκρίνονται, αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πιο σοβαρές – και θανατηφόρες – από ό,τι οι ίδιοι οι παίκτες είχαν προβλέψει.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση τοποθετείται το 1933 την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και πιο συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου 1933, ημερομηνία του εμπρησμού της Γερμανικής Βουλής, σχεδιασμένος από τον Χίτλερ. Μέσα σ’ ένα ασφυκτικό και ιδιαίτερα επικίνδυνο κοινωνικοπολιτικό κλίμα, μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων της αστικής τάξης, με προεξάρχον ένα σχεδόν διαβολικό ζευγάρι, τον Βαλμόν και την Μερτέιγ, αδιαφορώντας εντελώς για τις πολιτικές συνθήκες, ζει με τον πιο απελεύθερο εγωτικό και κυνικό τρόπο τη ζωή της.


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Διασκευή - Σκηνοθεσία Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Φωτισμοί Pawel Dobrzycki
Κοστούμια Σοφία Νικολαϊδη
Φωτογραφίες Γιώργος Καλφαμανώλης
Δημόσιες Σχέσεις - Προβολή Μαργαρίτα Δρούτσα


Ο ΘΙΑΣΟΣ

Γιώργος Κιμούλης, Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή, Σπύρος Σαραφιάνος, Λάμπρος Κτεναβός, Νάνσυ Μπουκλή, Μάρω Κοντού, Χρύσα Κλούβα, Αστέρης Κρικώνης, Θεοδωρής Μπουζικάκος, Στάθης Παναγιωτίδης, Σπύρος Πετούσης, Μυρτώ Σαρρή

Πρωταγωνιστούν


Ο Γιώργος Κιμούλης ως Βαλμόν
Γιωργος Κιμουλης

Βαλμον

Εβελίνα Παπούλια ως Μερτέιγ
Εβελινα Παπουλια

Μερτειγ

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ως Τουρβέλ
Αννα Μαρια Παπαχαραλαμπους
Τουρβελ

Η Μάρω Κοντού ως Ροζμόντ
Μαρω Κοντου

ροζμοντ

Η Μάρα Δαρμουσλή ως Βολάνζ
Μαρα Δαρμουσλη

βολανζ

Η Νάνσυ Μπούκλη ως Σεσίλ
Νανσυ Μπουκλη

σεσιλ

Ο Λάμπρος Κτεναβός ως Ντανσενί
Λαμπρος Κτεναβος

Ντανσενι

Ο Σπύρος Σαραφιανός ως Ζερκούρ
Σπυρος Σαραφιανος

ζερκουρ

Επικίνδυνες Σχέσεις


Θέατρο Άλμα

25 / 11 / 2016 - 9 / 4 / 2017
Είπαν


Η Εβελίνα Παπούλια καταφέρνει κατά την γνώμη μου την πληρέστερη ερμηνεία της στην μαρκησία Μερτέιγ της. Γίνεται όσο ραδιούργα, βιτριολική, παράφορη ζητά ο ρόλος και η «χημεία» της με τον Βαλμόν - Κιμούλη, καθηλώνει. Στην κορύφωση του ρόλου της «κλέβει» και τον πιο απαιτητικό και δύσκολο θεατή. Μια πλήρης ερμηνεία!

Βασιλης Μπουζιωτης
enikos.gr

Θαυμάσαμε για άλλη μια φορά το πολύπλευρο ταλέντο της Εβελίνας Παπούλια που μετά το Victor Victoria, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή ως μαρκησία Μερτέιγ και μας σαγηνεύει με το δολοφονικό της βλέμμα, την ερωτική της παρουσία και το φλογερό της ταπεραμέντο. Η χημεία της με το Γιώργο Κιμούλη ήταν φανερή από το πρώτο τους λεπτό στη σκηνή. Οι δυο τους συντέλεσαν ένα συμπληρωματικό ισχυρό δίδυμο που μας έκανε να πιστέψουμε πως πράγματι είναι ικανό για όλα. Η Εβελίνα διαθέτει όλα τα φόντα για να αποτυπώσει την ιδανική σκοτεινή φιγούρα της παράστασης και τα καταφέρνει περίφημα. Αν και ενσάρκωνε την κακιά της υπόθεσης, την λατρέψαμε!

Μαριαντζελα Ψωμαδελλη
radioalchemy.gr

Η Εβελίνα Παπούλια, που φαίνεται να αγαπάει τον κάπως διεστραμμένο εαυτό της στη σκηνή, γίνεται η τέλεια σκοτεινή φιγούρα της παράστασης. Σαρώνει τη σκηνή με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, την άκρως ερωτική παρουσία της και την έκταση των υποκριτικών της ικανοτήτων.

Μανια Βορεακου
arctic.gr

Καταρχήν η χημεία του Γιώργου Κιμούλη και της Εβελίνας Παπούλια φαίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά κι αυτό είναι σημαντικό στο θέατρο... Η Εβελίνα Παπούλια ως Μερτέιγ, με το διαβολικό βλέμμα και την εκρηκτική παρουσία, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο στο πέρασμά της.

Μαρκελλα Σαραϊχα
aixmi.gr

Η διαστροφή διαταράσσει την φαινομενική ευπρέπεια στην υπέροχη ερμηνεία της Εβελίνας Παπούλια, η οποία στο ρόλο της σατανικής Μερτέϊγ, κλέβει την παράσταση στα σημεία, ρολάροντας ανάλαφρα μεταξύ ειρωνίας, φαρμακερής γοητείας και επιτηδευμένης "καλοσύνης", χαρίζοντας ύπουλα χαμόγελα και υποσχέσεις, κρύβοντας καλά τη μαύρη της ψυχή.

Σιλενα Μπαταγια
Θεατροσχόλιο

...και φυσικά η αξεπέραστη Εβελίνα Παπούλια, μέσα στο ρόλο βοήθησε πολύ στο στήσιμο αυτής της θεατρικής δουλειάς με τη συνειδητοποιημένη σκηνική δεινότητά της, συνδυάζει και το δαιμονικό του χαρακτήρα αλλά και το ευάλωτο κομμάτι της μπροστά στο φόβο να χάσει τον Βαλμόν, αφού ζουν συμπληρωματικά.

Ζωη Τολη
enetpress.gr

Η Εβελίνα Παπούλια με την ερμηνεία της έγινε η απόλυτη παρτενέρ δίπλα στον υποκόμη Βαλμόν. Διαβολική, ραδιούργα, δαιμόνια, δυναμική μα και ευαίσθητη μπροστά στο φόβο της απώλειας του Βαλμόν, αφού ο ένας υπάρχει μέσα από τον άλλον. Στην κορύφωση του ρόλου της καθήλωσε και τον πιο απαιτητικό θεατή!

Αντωνια Κουμαντανη
mixgrill.gr

Πληροφορίες


Πρεμιέρα
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Θέατρο Άλμα


Τελευταία Παράσταση
Κυριακή 9 Απριλίου 2017


Διεύθυνση Θεάτρου

Αγίου Κων/νου & Ακομινάτου 15 - 17
104 37, Αθήνα
Τηλέφωνο ταμείου : 210 522 0100

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη ώρα 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή ώρα 21:15
Σάββατο ώρα 18:15 & 21:15
Κυριακή ώρα 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 20€ πλατεία και 18€ εξώστης
Σάββατο (βραδινή) 22€ πλατεία και 20€ εξώστης
(λαϊκή απογευματινή) 18€ πλατεία και 16€ εξώστης
Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, άνω των 65) 15€
Ανέργων 12€ για όλες τις παραστάσεις

Πρόσβαση

Μετρό: στάση Μεταξουργείο

Γραμμές Λεωφορείων:
057 ΟΜΟΝΟΙΑ - ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ
100 ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΑΓΟΡΑ
790 ΓΛΥΦΑΔΑ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Γραμμές Τρόλεϋ:
01 ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΜΟΣΧΑΤΟ
12 ΖΑΠΠΕΙΟ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ

Πάρκινγκ:
Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 45, κοντά στο θέατρο, μπορείτε να βρείτε το parking Ελλάς. Για τη διευκόλυνσή σας, έχει συμφωνήσει με το Θέατρο Άλμα να κάνει έκπτωση στους πελάτες του θεάτρου. Θα πληρώσετε 3€ με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης.

Επικοινωνείστε Μαζί Μας!


Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!Evelina Papoulia Official Site